Prima pagină » Ce castig suplimentar aduce un depozit bancar constituit online?

Ce castig suplimentar aduce un depozit bancar constituit online?

Dupa o perioada de efervescenta pentru depozitele online, sunt banci care au renuntat la bonusurile acordate deponentilor de la distanta. In acest moment, diferentele online-offline la lei sunt cuprinse intre 0,15% si 1,75%.

Cresterea dobanzilor din ultima vreme nu a determinat in general o ajustare corespunzatoare a diferentelor intre ofertele bancilor pentru depozitele constituite online si cele constituite in sucursala, desi alta era greutatea unui bonus de 0,2% cand dobanda la termen era de 4% si alta cand aceasta urcase la 8%.

Dovada ca bancile nu mai sunt dispuse sa supraliciteze pentru acest gen de produs in conditiile in care populatia a deprins destul de bine modul de utilizare a aplicatiilor bancare pe desktop sau mobil. 

Exista si cazuri in care banci care practicau astfel de diferente de bonificare au renuntat la a-si mai tenta suplimentar deponentii online, precum TBI Bank in urma cu cateva luni sau Intesa Sanpaolo Bank recent (deponentii isi pastreaza insa bonusul de 0,25 puncte procentuale in acest caz doar daca incheie suplimentar o asigurare de sanatate).

Similar, la BCR depozitele constituite prin canale digitale au aceeasi dobanda ca cele constituite in agentie, dar clientii care isi incaseaza veniturile in cont pot primi in plus 1 punct procentual.

Scroll to Top