Prima pagină » Ce este un împrumut financiar?

Ce este un împrumut financiar?

Împrumutul este o operațiune financiară prin care o persoană sau o entitate numită împrumutător dă unei alte persoane, numită împrumutat, o sumă fixă de bani. Această sumă de bani, care se află într-o sumă stabilită între ambele părți, constituie împrumutul în sine.

Evident, creditorul nu se desparte de banii tăi fără un motiv. Și aceasta este că, printr-un contract de împrumut, împrumutatul este de acord să restituie suma împrumutată împreună cu dobânda convenită după un anumit termen, să presupunem, de exemplu, un an și jumătate.

Rambursarea împrumutului este cunoscută sub numele de amortizare și are loc, în mod normal, în rate regulate: trimestrial, lunar, semestrial sau în orice perioadă dorim, pe toată durata stabilită. Prin urmare, întreaga operațiune de împrumut are o durată de viață prestabilită. În cazul pe care l-am pus înainte, toți banii vor fi returnați în optsprezece luni, indiferent de rate și frecvența acestora.

Un alt principalele caracteristici ale împrumutului este că dobânda se percepe, întotdeauna, asupra sumei totale împrumutate. Împrumuturile se fac de obicei pentru finanțarea achiziției unui anumit serviciu sau bun.

Scroll to Top