Prima pagină » Care sunt creditele?

Care sunt creditele?

Creditul este suma de bani, cu o limită fixă, pe care o bancă sau o instituție de credit pune la dispoziția unui client. Aceasta nu va primi suma totală dintr-o dată, la fel ca în cazul împrumutului, la începutul operațiunii, ci, dimpotrivă, va putea dispune de ea în funcție de nevoile sale în orice moment, în mod normal prin un card de credit sau un cont.

Cu toate acestea, vrem să spunem că entitatea va efectua livrări parțiale din acei bani puse la dispoziția clientului la cererea acestora. Clientul ar putea dori să aibă totul banii acordați de bancă, dar poate revendica doar o parte din acesta sau nu poate pretinde nimic. Prin urmare, principalul avantaj este flexibilitatea. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a face față, de exemplu, plăților neașteptate.

În plus, clientul va plăti doar dobânzi pentru bani pe care l-ați revendicat eficient, deși în mod normal se percepe un comision pentru soldul pe care nu l-ați dispus. Astfel, pe măsură ce banii care li s-au pus la dispoziție sunt returnați, clientul va putea avea mai mulți, întotdeauna fără a depăși limita convenită.

La fel ca împrumuturile, creditele se acordă pentru o anumită perioadă, dar spre deosebire de cealaltă modalitate, la sfârșitul perioadei poate fi reînnoită sau extinsă în funcție de nevoile fiecărei persoane. În acest fel, creditele sunt cea mai potrivită modalitate pentru a acoperi decalajul dintre încasarea și plata companiilor financiare. Acestea sunt utilizate pe scară largă, în special de IMM-uri, și există diferite modalități, cum ar fi împrumuturile cu dicom.

Scroll to Top