Prima pagină » Ce solutii au la indemana debitorii?

Ce solutii au la indemana debitorii?

Exista cateva decizii de recomandat in situatia cresterii dobanzilor.

Prima si cea mai usor de aplicat este sa isi reevalueze cheltuielile lunare si sa taie din cele care nu erau absolut necesare, ci tinteau mai degraba spre mentinerea unui anumit statut. 

Cei care mai pastreaza imprumuturi la care referinta este Robor, ar fi bine sa ia in calcul cat mai rapid o schimbare a indicelui folosit in contract, pentru ca 0,6-07 puncte procentuale in minus la dobanda, daca se vor raporta la IRCC, nu e deloc de lepadat pe termen lung. 

Similar, cei care simt ca nu mai pot face fata rambursarilor periodice pot lua in calcul si o rescadentare pentru a usura povara ratelor lunare, chiar daca prin acest mecanism vor plati in final mai mult. 

Iar cine cocheteaza cu ideea contractarii unui credit nou ar trebui sa isi potriveasca foarte bine pasii pentru a lasa loc de cresteri viitoare de dobanda, fixand in acest context un raport rata/venituri confortabil (30-40%, in functie de venituri) sau sa se orienteze spre un credit cu dobanda fixa la bancile care il ofera cu costuri rezonabile.

Scroll to Top