Prima pagină » Ce trebuie să știi despre legislația referitoare la contabilitatea primară?

Ce trebuie să știi despre legislația referitoare la contabilitatea primară?

Contabilitatea este reglementată legal prin Legea Contabilității nr.82/1991. Aceasta precizează că activitatea de contabilitate trebuie să fie realizată în limba română și în moneda națională, respectiv leul. Totuși, dacă operațiunile efectuate de o firmă au loc și în altă monedă străină, atunci contabilitatea se poate ține și în lei, dar și în valută.

Pe lângă Legea Contabilității, cadrul legislativ cu privire la organizarea și conducerea evidenței contabile este completat și de normele și reglementările contabile ale Ministerului Finanțelor Publice. Acest minister emite registrele și formularele standard folosite în contabilitatea primară, dar și normele de care trebuie să țină cont contabilii când își desfășoară activitatea.

Ce aptitudini trebuie sa aiba un contabil

Ei, aici evident ca vom avea o lista deschisa, dar din punctul nostru de vedere, un contabiltrebuie sa fie bine organizat, atent la detalii, meticulos, rabdator, sa stie sa isi gestioneze eficient timpul, sa fie obiectiv, lucid, integru, sa aiba atentie distributiva, sa fie mereu informat legislativ, sa stie sa gestioneze situatii de criza, sa stie sa comunice cu colegii, sefii sau clientii si pe limba acestora nu numai in conturi, si de ce nu, sa fie flexibil si creativ.

Scroll to Top