Prima pagină » Control ANPC la magazinele Jumbo Pallady și Jumbo Berceni. Inspectorii au dat amenzi de peste 100.000 de lei și au închis temporar unitățile

Control ANPC la magazinele Jumbo Pallady și Jumbo Berceni. Inspectorii au dat amenzi de peste 100.000 de lei și au închis temporar unitățile

„Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spaţiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învăţarea limbii greceşti. Măcar aşa, consumatorul român poate înţelege etichetele. Şi, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinţii pentru primul ajutor. Există şi produse periculoase pentru cei mici, dar părinţii, odată calificaţi, pot asigura asistenţa. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Pe lângă amenzi, echipele CPCMB au emis decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte şi au oprit definitiv de la comercializare produsele constatate ca fiind neconforme, aproximativ 10.000 de produse, în valoare de peste 170.000 lei, pe durata controlului activitatea celor două magazine fiind suspendată.

Totodată, se ia în calcul suspendarea activităţii celor două magazine, pe o perioadă determinată, dacă se va dovedi că acestea nu respectă cu stricteţe măsurile dispuse.

Printre cele mai importante abateri constate se numără: comercializarea unor produse fără marcaje CE şi lipsa unor informaţii de pe etichete; practici comerciale înşelătoare; comercializarea unor jucării fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de utilizare; comercializare unor produse periculoase; comercializarea unor produse cosmetice fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de folosire; comercializarea unor produse diverse fără informaţii în limba română, pe etichete; comercializarea unor jucării care imită produsele alimentare.

Scroll to Top