Prima pagină » Credit Europe Bank România raportează un profit net de 70 de milioane de lei pentru 2021

Credit Europe Bank România raportează un profit net de 70 de milioane de lei pentru 2021

În perioada ianuarie – decembrie 2021, activele băncii au atins valoarea de 4,3 miliarde de lei, în creștere față de anul 2020, în timp ce portofoliul de credite a atins nivelul de 2 miliarde de lei și depozitele atrase de bancă au crescut la valoarea la 2,5 miliarde de lei.

Venitul total al băncii pentru anul 2021 a fost 214 milioane de lei, înregistrând o ușoară creștere de 2,8% față de aceeași perioadă a anului 2020. Pe de altă parte, cheltuielile operaționale au scăzut cu 39,6%, ajungând la 137 de milioane de lei la finalul anului 2021.

Rezultatele băncii au marcat o creștere constantă și stabilă în ultimii ani datorită serviciilor și principalelor produse, Credit Europe Bank Romania consolidându-și astfel mai multe direcții de business: cardurile de credit, CardAvantaj fiind primul card de cumpărături de pe piața autohtonă, depozitele și creditele corporate. Cifra de afaceri a cardurilor de credit a crescut cu 9,7% în 2021 comparativ cu 2020, iar vânzările prin POS-urile băncii au crescut, de asemenea, cu 9%.

„Performanța financiară a Băncii se datorează strategiei noastre de afaceri. Obiectivele conturate pentru 2021 au determinat rezultate foarte bune la sfârșitului anului și am continuat să oferim produse și servicii financiare îmbunătățite, ca parte a direcției strategice de a investi continuu în optimizarea și digitalizarea experiențelor clienților noștri. Adopția digitală în rândul clienților băncii este în creștere stabilă datorită atât aplicației mobile AVANTAJ2go, cât și metodelor de plată contactless Apple Pay, Google Pay, gadgeturilor – sticker + brățară – AVANTAJ2go și OPTIMO2go și platformei îmbunătățite de Internet Banking”, a declarat Yakup Çil (foto), CEO al Credit Europe Bank România.

Despre Credit Europe Bank

În România, Credit Europe Bank asigură o gamă largă de produse şi servicii către persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii.Credit Europe Bank a deschis un nou capitol spre digitalizare și tehnologizare, relansând website-ul instituției, introducând Apple Pay și Google Pay, lansând o nouă interfață de Internet Banking și prima aplicație de mobil adresată cardurilor de credit din portofoliul Băncii.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, Banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.

Scroll to Top