Prima pagină » Cum sa deschizi o spalatorie auto fara apa

Cum sa deschizi o spalatorie auto fara apa

BUGET AFACERE – 15000 €

TIMP NECESAR – 3 luni

RECUPERARE INVESTITIE – 6 luni

La inceput, nu ai nevoie decat de un ghiozdan

 Spalare in parcare este o afacere care oferica clientilor posibilitatea sa isi curete masinile fara sa se consume vreun litru de apa. Metoda waterless din spatele acestui business se bazeaza pe un set de solutii speciale de tip spray cu care sunt cosmetizate masinile. Afacerea poate fi vanduta ca franciza de catre fondatorul din Capitala. 

Costul francizei este de 999 de euro in care intra si o prima transa de materiale pentru cosmetizari, adica spray-uri si lavete cu care francizatul poate sa efectueze pana la 250 de cosmetizari. Nu exista, ulterior, alte redevente sau costuri de alta natura. Fondatorul afacerii considera ca francizatul isi poate recupera investitia de 999 de euro cu materialele primite in transa initiala. Ulterior, singura obligatie a francizatului este sa cumpere materialele doar prin Spalare in parcare. 

In cazul celui care a fondat afacerea, costurile pe primele sase luni s-au ridicat la aproximativ 10.000-15.000 euro, majoritatea cheltuielilor fiind pe materie prima. Marele avantaj in cadrul acestei afaceri este ca nu ai nevoie de un sediu. Practic, ai nevoie doar de un spatiu pentru a depozita materialele, care pot incappea si intr-o camera de apartament. Fondatorul afacerii chiar recomanda ca, la inceput, cel care cumpara franciza (sau care se apuca de o afacere de acest gen), sa faca toata treaba de unul singur pentru a intelege cum functioneaza intreg procesul, de la un capat la altul.

Ulterior, dupa ce volumul de lucru mai creste, va fi nevoie si de un mijloc de transport. Spalare in parcare activeaza cu o masina de transport si doi angajati full-time si reuseste sa cosmetizeze circa 300-500 masini pe luna. Clientii principali sunt cei cu flote auto, firmele de taximetrie, dar si alti clienti corporate. In plus, o alta parte a afacerii este reprezentata de comercializarea materialelor (spray-uri, lavete), atat prin site-ul propriu, cat si prin parteneriate cu alte platforme de retail online. Multi clienti cumpara doar solutiile speciale, deoarece au grija singuri de masinile lor. 

Spalarea waterless este perfecta pentru a curata murdaria „de oras”, adica relativ superficiala. In cazul unei masini cu murdarie consistenta (mult noroi, nisip etc.) nu se pot atinge standarde atat de inalte de curatenie ca in cazul unei spalari cu apa. Altfel, o masina cosmetizata prin metoda waterless arata mai bine ca una spalata in mod clasic.

DE CE AI NEVOIE PENTRU A INCEPE ACEASTA AFACERE:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut.

  • Materie prima (spray-uri, lavete, solutii speciale) care trebuie importata, daca nu este cumparata local
  • Spatiu minim de depozitare aferent unei camere de serviciu (camara, boxa de apartament) pentru a tine materialele pentru cosmetizare
  • Un mijloc de transport in momentul in care se mareste afacerea, initial se poate face si cu mijloace de transport
Scroll to Top