Prima pagină » DEER implementează un sistem inteligent pentru toată rețeaua de distribuție, proiect de 79 mil. lei

DEER implementează un sistem inteligent pentru toată rețeaua de distribuție, proiect de 79 mil. lei

Contractul evaluat la peste 78,6 milioane de lei, include implementarea Platformei Cuculus ZONOS IoT pentru MDC (Meter Data Collection) și MDM (Meter Data Management), precum și o gamă largă de servicii adiacente, inclusiv operațiuni pentru întreaga rețea de distribuție timp de opt ani.

René Böringer, co-fondator și director general al Cuculus GmbH, a declarat: „Ne simțim onorați să fim selecționați ca cea mai bună soluție nu numai din punct de vedere tehnologic, ci și ca organizație. Împreună cu DEER SA, vom construi un viitor digital. pentru sectorul energetic al României. Așteptăm cu nerăbdare un proiect interesant și provocator care să ne susțină viziunea de a furniza energie la prețuri accesibile pentru toată lumea”

„În prezent, aplicațiile și procesele digitalizate devin din ce în ce mai relevante pentru sectorul energetic. Cu sisteme și soluții inovatoare care contribuie la un sistem energetic mai funcțional, inteligent, integrat și mai curat, tehnologiile digitale au un potențial semnificativ de a contribui și de a facilita tranziția energetica. Contoarele inteligente, impreuna cu soluțiile unui sistem integrat si centralizat de gestionare a datelor de masurare, reprezintă începutul transformarii rețelelor electrice. De asemenea, generează multiple beneficii consumatorului, asigurand astfel distribuția energiei electrice la standarde înalte de calitate, în condiții de siguranță, permanență, accesibilitate și sustenabilitate, conform misiunii companiei”, a declarat și Mihaela Suciu, CEO Distribuție Energie Electrica România.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu o acoperire de 18 județe din trei zone geografice pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe tot cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Scroll to Top