Prima pagină » Economisirea, antrenament pentru viitorul credit

Economisirea, antrenament pentru viitorul credit

“In primul rand am putea acumula avansul necesar simuland plata ratelor la un imobil de valoare apropiata celui vizat de noi pentru un eventual credit. Daca iti poti gestiona cheltuielile pentru a face loc ratelor in bugetul personal, atunci poti lua in calcul si un credit imobiliar” subliniaza Alexandra Radulescu. 

Ai cel putin imaginea modului in care traiul tau de zi cu zi este afectat de plata ratelor si stii din timp la ce te angajezi pe termen lung. Deci creditul imobiliar ideal este cel pe care ti-l permiti, pe care il poti plati fara sincope luna de luna si pentru care ai deja un exercitiu al rambursarii prin economiile lunare. 

Piata imobiliara sau dobanzile sunt sus? Ai parghia avansului marit

Sunt momente in care dobanzile ni se par prea mari sau piata imobiliara a ajuns prea sus (exista corelatia intre dobanzi si preturile imobilelor – cand creditele sunt ieftine casele se scumpesc pentru ca si le vor permite mai multi, iar cand dobanzile urca, piata imobiliara se corecteaza odata cu cererea). 

Este un moment potrivit pentru a ne majora avansul la viitorul credit imobiliar obtinand in acest fel un imprumut de valoare mai redusa si rate mai usor de gestionat pana la scadenta. Foarte multa lume a facut in trecut greseala de a contracta simultan un credit de consum pentru avans si unul imobiliar pentru achizitia locuintei, marind eforul de rambursare foarte mult, in timp ce solutia amanarii imprumutului pana cand acumulam un avans mai consistent iar conditiile din piata imobiliara sau cea creditarii se amelioreaza a fost folosita mai putin.

Scroll to Top