Prima pagină » Impactul comertului electronic

Impactul comertului electronic

Impactul comertului electronic este unul larg, de la intreprinderile mici la intreprinderile globale. Aici vom evidentia cateva dintre principalele moduri prin care comertul electronic a modelat peisajul comertului cu amanuntul.

Marii retaileri sunt nevoiti sa vanda online

Retailerii care au intarziat sa imbratiseze piata online sunt cei care se confrunta cu cele mai mari provocari. Tot mai multi consumatori se simt confortabil sa faca cumparaturi online – ceea ce inseamna ca comerciantii cu amanuntul mai mari nu au de ales decat sa faca trecerea la digital.

Comertul electronic ajuta intreprinderile mici sa vanda direct clientilor

Pentru multe intreprinderi mici, adoptarea comertului electronic poate fi un proces lent. Cu toate acestea, cei care o imbratiseaza pot descoperi ca comertul electronic poate deschide porti catre noi oportunitati. incet, proprietarii de afaceri mici lanseaza magazine de comert electronic si isi diversifica ofertele, ajungand la mai multi clienti.

Companiile B2B incep sa ofere experiente de comanda online asemanatoare B2C

Solutiile de comert electronic permit autoservire, ofera platforme mai usor de utilizat pentru compararea preturilor si pot ajuta brandurile B2B sa mentina relatii cu cumparatorii.

Dezvoltarea marketplace-urilor

Marketplace-urile online au fost in crestere de la mijlocul anilor 1990, odata cu lansarea gigantilor pe care ii cunoastem astazi, cum ar fi Amazon, Alibaba si altii. Amazon, in special, este cunoscut pentru strategia sa unica de crestere, care a ajutat-o sa obtina vanzari record.

Managementul lantului de aprovizionare a evoluat

Unul dintre principalele efecte ale comertului electronic asupra managementului lantului de aprovizionare este ca scurteaza ciclurile de viata ale produselor. Ca urmare, producatorii pot prezenta sortimente mai largi ca un tampon impotriva erodarii preturilor.

Crearea de noi locuri de munca si revolutionarea modului in care consumatorii moderni cumpara

Astazi, stim ca exista cel putin 2,14 miliarde de cumparatori digitali, ceea ce reprezinta 27,6% din cei 7,74 miliarde de oameni din lume. Iar pana in 2025, Statista estimeaza ca vor fi 291,2 milioane de cumparatori online numai in SUA.

Retelele sociale permit consumatorilor sa partajeze cu usurinta produse pentru a cumpara online

Cumparatorii din domeniul comertului electronic pot fi influentati sa cumpere produse sau servicii pe baza recomandarilor de la prieteni, colegi si surse de incredere (cum ar fi influencerii) de pe retelele sociale precum Facebook, Instagram si Twitter.

Multe platforme de social media ofera functii de comert electronic, cum ar fi  postari sau butoane „Cumpara acum”, care conduc utilizatorii direct la pagina de produs a unei marci.

Comertul electronic global creste rapid

Cu atat de multe platforme de comert electronic, piete si solutii digitale disponibile, practic nu exista limite pentru comerciantii care doresc sa vanda online, ceea ce face mai usor ca niciodata pentru afaceri sa se globalizeze.

Scroll to Top