Prima pagină » La vremuri noi, taxe si impozite noi

La vremuri noi, taxe si impozite noi

La vremuri noi, implementarea de taxe și impozite noi poate fi necesară pentru a finanța proiecte și programe guvernamentale sau pentru a răspunde la schimbările economice și sociale.

Cu toate acestea, aceste măsuri trebuie luate cu grijă și trebuie să fie justificate și transparente pentru a câștiga sprijinul publicului. Este important ca autoritățile să comunice clar motivele și beneficiile acestor taxe și impozite noi.

In an pre-electoral, autoritatile si-au luat inima in dinti si au venit cu un pachet de masuri fiscale pentru a diminua deficitul bugetar dar deciziile cu adevarat dureroase pot aparea din 2025.

Este vorba de cresterea unor taxe, aparitia altora noi, reduceri de cheltuieli in sfera bugetara si combaterea evaziunii fiscale ce urmeaza sa fie aprobate de Parlament in urma asumarii raspunderii Guvernului si, avand in vedere majoritatea solida ce sustine actualul Executiv, sansele ca acestea sa treaca in forma propusa sunt foarte mari.

Dincolo de neplacerile create prin majorarea unor taxe si impozite, sa remarcam totusi ca in unele cazuri e vorba de eliminarea unor scutiri mentinute ani buni pentru incurajarea domeniului respectiv (vezi IT sau constructiile de pilda), politica pe care bugetul public nu si-o mai permite in actualul context.

Scroll to Top