Prima pagină » Linie de credit sau credit de nevoi personale?

Linie de credit sau credit de nevoi personale?

A aparut o cheltuiala neprevazuta sau te-ai hotarat sa demarezi un proiect si ai nevoie de niste bani. Sa faci un imprumut este cea mai rapida solutie, dar este important si ce tip de credit alegi.

In acest articol vom discuta principalele diferente dintre linia de credit si creditul de nevoi personale, ca la final sa-l poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai mult!

Ce este Linia de Credit?

Se intampla in viata tuturor sa apara cheltuieli neprevazute, fie ca este vorba despre o reparatie in casa ori o vizita la medic. Atunci cand suntem prinsi cu garda jos si avem nevoie urgenta de bani, linia de credit este o rezerva de bani pe care o putem accesa in aceste momente cheie. Practic, functioneaza ca o plasa de siguranta si este o solutie la indemana atunci cand ne lovim de o urgenta financiara.

Cum functioneaza Linia de Credit?

Odata ce ai solicitat o linie de credit si ai semnat contractul, aceasta rezerva de bani pana la salariu ramane valabila, chiar daca nu faci o tragere imediat. Spre deosebire de creditul de nevoi personale, dupa ce ai facut o tragere si ai rambursat suma utilizata, banii se intorc in linia de credit unde ii poti utiliza din nou la nevoie. 

Cum se plateste dobanda pentru Linia de Credit?

Spre deosebire de un credit de nevoi personale, unul dintre avantajele liniei de credit este ca platesti dobanda numai atunci cand retragi bani si numai pentru suma retrasa. Daca, de exemplu, ai o linie de credit de 3000 lei, insa tu ai nevoie doar de 1000 lei, atunci dobanda se calculeaza doar pentru banii pe care i-ai folosit, adica 1000 lei. Daca ai o Linie de Credit deschisa, insa nu faci nicio tragere, atunci nu platesti nimic.

Scroll to Top