Prima pagină » Ministerul Finantelor ramane conservator – ofera dobânzi mai mari pe termen mai lung

Ministerul Finantelor ramane conservator – ofera dobânzi mai mari pe termen mai lung

De la inceputul lunii martie, romanii care prefera aceste instrumente pot cumpara prin Trezorerii si Posta titluri de stat in cadrul programului Tezaur la dobanzi de 7,2% la un an, 7,5% la 2 ani si 8% la 3 ani. 

Dupa doua luni de scadere (decembrie si ianuarie) randamentele sunt egale cu cele aferente emisiunii din februarie, iar statul ramane conservator din perspectiva filosofiei de bonificare. 

Scadentele mai scurte primesc dobanzi mai mici decat cele mai lungi, chiar daca expertii din Ministerul Finantelor vorbesc la randul lor de o inflatie de o singura cifra pe final de an. 

Strategia recomandata de economisire

Cei care vor sa isi imobilizeze leii o perioada mai lunga de timp, de peste un an, pot alege depozitele la 2,3 ani la bancile care nu si-au schimbat inca modul de stimulare a deponentilor pe termene mai lungi. 

Similar, pentru titlurile de stat se pot alege scadente mai lungi, care ofera dobanzi mai mari in conditiile reducerii inflatiei. 

Aceeasi strategie poate fi aleasa si pentru depozitele in euro, in cazul in care dobanzile sunt mai bune pe termene mai lungi.

Scroll to Top