Prima pagină » Polonia cere fonduri europene pentru a acoperi cheltuielile cu găzduirea refugiaţilor ucraineni

Polonia cere fonduri europene pentru a acoperi cheltuielile cu găzduirea refugiaţilor ucraineni

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că ţara sa tratează soldaţi ucraineni răniţi şi şi-a deschis ”uşa şi inima” pentru peste 2,5 milioane de refugiaţi din Ucraina.

Polonia are nevoie de bani pentru a contribui la finanţarea acestui efort, dar până acum UE ”nu a plătit niciun cent” pentru îngrijirea refugiaţilor, a adăugat şeful executivului polonez.

Varşovia caută să aibă parte de un tratament corect, a spus el, care a explicat că Turcia a fost sprijinită cu miliarde de euro în timpul ultimului val de refugiaţi şi că în prezent Polonia merită asistenţă de la UE.

Referitor la chestiunea dependenţei Europei de gazul rusesc, premierul polonez a ţinut să amintească faptul că Varşovia a avertizat în mod repetat Germania cu privire la gazoductele dinspre Rusia, însă sfaturile sale au fost ignorate.

Polonezii nu şi-au făcut niciodată iluzii despre politicile Kremlinului şi consecinţele acestora, dar ”mai bine mai târziu decât niciodată”, a încheiat Morawiecki.

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat marţi că Polonia a primit aproximativ 2,96 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie.

Scroll to Top