Prima pagină » Ucraina se aşteaptă la „săptămâni extrem de dificile” – ministrul apărării

Ucraina se aşteaptă la „săptămâni extrem de dificile” – ministrul apărării

„Avem săptămâni extrem de dificile în faţă”, a avertizat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un comunicat pe Facebook, lansând un apel ucrainenilor „la rezilienţă şi unitate” după mai bine de două luni de conflict cu Rusia, scrie Agerpres.

„Din păcate, vom pierde mai mulţi soldaţi înainte de a câştiga”, a adăugat el, estimând că „vor fi mai multe distrugeri şi răniţi”.

Potrivit acestuia, armata rusă, „conştientă deja de înfrângerea strategică, va încerca să provoace cât mai multă suferinţă posibilă” soldaţilor ucraineni pe care i-a îndemnat „să reziste”.

Mai devreme, armata ucraineană recunoscuse un avans al forţelor ruse în estul ţării, cu capturarea mai multor localităţi din regiunea Harkov şi din Donbas.

La 18 aprilie, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat debutul ofensivei ruse împotriva estului ţării, din care o parte se află din 2014 în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi care este acum obiectivul prioritar al Moscovei.

„Punerea în aplicare a acordurilor (cu ţări străine), instruirea şi desfăşurarea logisticii durează ceva timp”, şi-a exprimat regretul Oleksii Reznikov, salutând, totuşi, că „ajutorul pentru Ucraina va creşte” în zilele următoare, potrivit acestuia.

Scroll to Top