Prima pagină » Primii kilometri de drum expres din România: Ultimele pregătiri înainte de deschiderea programată joi, la ora 18:00 VIDEO

Primii kilometri de drum expres din România: Ultimele pregătiri înainte de deschiderea programată joi, la ora 18:00 VIDEO

Deschiderea circulației pe lotul 1 al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești este programată pentru ora 18:00, a anunțat joi Alin Șerbănescu, comunicator al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Pasionații de infrastructură au postat la rândul lor imagini de pe lotul care urmează să fie dat în trafic.

 

Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat sâmbătă că primii kilometri de drum expres din România vor fi dați în trafic joi, 21 aprilie. Anterior, și șeful Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că inaugurarea lotului cu rol de variantă ocolitoare a Balșului va avea loc înainte de Paști.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

– pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș

– pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt

Scrioșteanu a adăugat că, în scurt timp, va fi dat în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2.

drum expres craiova pitesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești este construit de grupul de firme UMB al lui Dorinel Umbrărescu, care a câștigat contractele și pentru tronsoanele 3 și 4, în vreme ce tronsonul 1 este realizat de italienii de la Tirrena Scavi.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

CITEȘTE ȘI „Autostrada Ford”: În 2024 se va putea circula integral pe cei 121 de km ai primului drum expres din România – șeful CNAIR

FOTO – VIDEO: Drum Expres Craiova – Pitești, tronson 2 lot 1 (sursa: MND)

 

Denumire proiect: lot 1, tronson 2, Drum Expres Craiova Pitești (DeX12)

Antreprenor: Asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans

Lungime: 18,5 kilometri

Valoare contract: 661,45 milioane de lei, fără TVA

 

Scroll to Top