Prima pagină » Refinantarile pot fi o solutie in contextul scumpirii creditelor

Refinantarile pot fi o solutie in contextul scumpirii creditelor

Cresterea dobanzilor de referinta (ROBOR, IRCC) din ultima vreme si tendinta de majorare simultana a marjelor practicate de unele banci a trezit apetitul pentru solutii mai avantajoase prin refinantare. 

Migrarea cu vechiul imprumut la o alta banca unde poti gasi conditii mai bune poate fi o solutie cand noile costuri compenseaza efortul depus pentru intocmirea unei alte documentatii si monitorizarea ofertelor concurente. 

Trecem in revista mai jos cateva solutii de refinantare propuse de banci si analizam cat de avantajoase sunt acestea in comparatie cu ofertele lor standard. 

BRD propune un Habitat mai confortabil la refinantare

In cazul creditelor ipotecare Habitat, cu virare venit, costurile in cazul alegerii unei dobanzi variabile se calculeaza dupa algoritmul IRCC +2,65%. Pentru alegerea unei dobanzi fixe se va plati 9,93% iar in cazul unei dobanzi fixe timp de 3 ani urmata de una variabila, se merge pe o dobanda de plecare de 7,13% urmata de una variabila dupa algoritmul IRCC+3.09%. 

In cazul imprumuturilor de refinantare Habitat pentru care se deruleaza o campanie in aceasta luna, dobanda variabila este de IRCC+2,45%, dobanda fixa este de 9,79% iar cea fixa 3 ani urmata de dobanzi varibile pleaca de la 5,99%, urmata de IRCC+2,5%. 

Dupa cum se observa, cea mai avantajoasa pentru refinantare pare formula unei dobanzi fixe timp de 3 ani urmata de una variabila.

Scroll to Top