Prima pagină » Republica Moldova a completat şi transmis primul chestionar de aderare la UE

Republica Moldova a completat şi transmis primul chestionar de aderare la UE

La eveniment au participat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Natalia Gavriliţa, ministrul Afacerilor Externe şi Integrăƒrii Europene, Nicu Popescu, şi ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, scrie Agerpres care citează Moldpres.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat cムa convocat pentru vineri şedinţa de constituire a Comisiei pentru Integrare Europeanăƒ, care întruneşte reprezentanţi ai mai multor autorităƒţi şi are menirea sムcoordoneze procesul de pregăƒtire a aderăƒrii ţării la UE.

‘Este un proces complex la care avem foarte mult de lucru. M-am bucurat sムaud astăƒzi din partea Guvernului cムsuntem gata sムtransmitem răƒspunsurile la primul chestionar, pe care l-am primit de la Comisia Europeanムacum 11 zile. UE este un proiect al păƒcii, bunăƒstăƒrii şi prosperităƒţii şi Republica Moldova, ca o ţarムmicムşi vulnerabilăƒ, va fi în siguranţムîn familia UE. În aceastムfamilie putem oferi cetăƒţenilor noştri democraţie consolidatムşi bunăƒstare. ޘtim ce avem de făƒcut’, a declarat Maia Sandu.

Premierul Natalia Gavriliţa a mulţumit persoanelor implicate în procesul de completare a chestionarului, pentru abnegaţia şi rapiditatea cu care au muncit.

‘Vrem sムaducem Europa la noi acasăƒ. La acest chestionar a lucrat multムlume (…), au fost şi persoane din societatea civilムcare au muncit pentru a putea aduce un rezultat’, a spus Gavriliţa.

Chestionarul a fost transmis ambasadorului UE la Chişinăƒu, care a remarcat rapiditatea cu care acesta a fost completat, şi a menţionat cムeste un prim pas în drumul lung spre aderarea la UE. ‘Noi aşteptam răƒspunsurile, pentru cムsunt necesare pentru formarea avizului Comisiei Europene. Chestionarul va fi transmis colegilor mei’, a arătat ambasadorul Mazeiks.

Scroll to Top