Prima pagină » Rompetrol a devenit, în 2021, cel mai mare furnizor de carburant din Georgia

Rompetrol a devenit, în 2021, cel mai mare furnizor de carburant din Georgia

Georgia a importat anul trecut 1,45 milioane de litri de benzină și motorină în 2021, conform datelor autorității locale de concurență, citate de presa locală, un volum cu 7,2% mai mare decât cel din anul precedent. Cei mai mulți carburanți au fost aduși din Turkmenistan (22,1% din total), apoi din Rusia (19,2%) și din România (18,2%). Importurile de motorină au însemnat 45,7% din total, iar cele de benzină 54,3%.

Interesant pentru noi este că, potrivit datelor oficiale, liderul pieței de comercializare a carburanților este Rompetrol, care, împreună cu firmele de pe locul doi și trei au asigurat 45% din totalul pieței, fără a se oferi date suplimentare.

Subsidiara Grupului Rompetrol (KMG International) din Georgia opera la finalul anului 2020 o rețea de 85 benzinării si 2 depozite de carburanți în țara din estul Mării Negre. Compania desfășoară și activități en gros prin depozitul din Portul Batumi (28.500 metri cubi), precum și prin depozitul Tbilisi – care a fost complet modernizat, crescând capacitatea de stocare de la 6.500 tone la 10.000 tone. Rompetrol Georgia este unul dintre cei mai mari angajatori din țară și unul dintre cei mai mari cinci contribuabili la bugetul național, potrivit unor declarații ale oficialilor grupului Rompetrol.

La sfârșitul lunii septembrie 2021, lanțul de benzinării al grupului KMG International (Rompetrol) cuprindea 1.179 puncte de comercializare, incluzând aici rețeaua de stații proprii, stații partener sau stații mobile. Rețeaua de benzinării Rompetrol este prezentă în România, Republica Moldova, Bulgaria și Georgia.

Scroll to Top