Prima pagină » Toni Greblă este noul prefect al Capitalei

Toni Greblă este noul prefect al Capitalei

Guvernul a decis eliberarea din funcţie a Georgianei Văcaru şi numirea lui Toni Greblă, a precizat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Toni Greblă a fost senator PSD în perioada 2012-2013. În 2013 a fost ales judecător la Curtea Constituţională, funcţie pe care a ocupat-o până în februarie 2015, când a demisionat după ce DNA l-a acuzat de trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite, reltează RomaniaTv.net.

DNA susţinea că Toni Greblă a făcut demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, Ion Bîrcină, un cetăţean turc, cetăţeanul moldvean Victor Dolghi şi Constantin Bartolomeu Săvoiu. Cetăţeanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

În 2019, Toni Greblă a fost achitat definitiv de instanța supremă, pentru acuzațiile de corupție aduse de procurorii DNA.

Toni Greblă a fost şi secretar General al Guvernului Dăncilă între 2018 și 2019.

De asemenea, Nicolae Niţescu a fost eliberat din funcţia de subprefect al judeţului Brăila, iar Marian Rusu Salup din funcţia de subprefect de Suceava.

În locul acestora au fost numiţi Virginia Loredana Bădiu – la Brăila şi Florin Sinescu – la Suceava.

Scroll to Top