Prima pagină » Rusia nu va mai organiza Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață în 2023. Federația Internațională i-a retras acest drept

Rusia nu va mai organiza Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață în 2023. Federația Internațională i-a retras acest drept

„Având grijă de siguranţa şi bunăstarea tuturor jucătorilor, oficialilor, presei şi suporterilor, IIHF a decis să retragă Rusiei organizarea Mondialului 2023”, a explicat IIHF într-un comunicat.

Din acelaşi motiv, Federaţia Internaţională a retras Rusiei la începutul lui aprilie organizarea Mondialului 2023 de juniori, ce urma să aibă loc la Omsk şi Novosibirsk.

„Desigur, această decizie nu este corectă, deşi exista o speranţă că conducerea IIHF va fi mai matură şi va începe să gândească în interesul sportului. Este într-adevăr păcat că noul preşedinte al organizaţiei, Luc Tardif, începe prin a ucide hocheiul”, a declarat Valeri Kamenski, membru al comitetului de conducere al Federaţiei Ruse de Hochei, pentru agenţia de presă Ria Novosti.

„Nu avem dreptul să ne predăm şi nu avem de gând s-o facem”, a adăugat el.

IIHF a atribuit Mondialul masculin din 2023 Rusiei în 2018. Competiţia urma să aibă loc între 5 şi 21 mai 2023 la Sankt Petersburg. Rusia este suspendată de Federaţia Internaţională după ce armata sa a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Noua ţară gazdă va fi anunţată la congresul anual al IIHF din oraşul finalndez Tampere, în ultima săptămână a
Mondialului 2022 (13-29 mai).

Sursa foto: Wikipedia

Scroll to Top