Prima pagină » Statul scoate un miliard de euro dividende din companiile sale – Curs de Guvernare

Statul scoate un miliard de euro dividende din companiile sale – Curs de Guvernare

Statul este acționar majoritar sau se numără printre cei mai mari la marile companii energetice ale României și va profita, odată cu acestea, de scumpirea accelerată a energiei de anul trecut, scrie cursdeguvernare.ro.

Astfel, mai mult de jumătate din totalul dividendelor pe care le va încasa statul, adică 2,836 miliarde de lei, vor veni din profitul pe anul trecut al Hidroelectrica, cea mai mare companie producătoare de electricitate a României.

La dividendele încasabile de la Hidroelectrica și de la companiile listate la Bursa de Valori București (BVB), în care statul este acționar, se adaugă și cele câteva zeci de milioane de lei care sunt așteptate de la celelalte companii controlate de stat.

Dintre acestea se remarcă Salrom, companiile de aeroporturi și de administrare a porturilor și căilor navigabile, Poșta Română, Loteria Română , ca și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE). Citeşte mai departe despre politica autorităţilor române de a acoperi găurile din buget cu ajutorul companiilor de stat pe Curs de Guvernare – cazurile Romgaz, Transgaz, Electrica

Scroll to Top