Prima pagină » Titlurile de Stat pentru Donatorii de Sânge: Tranzacții Cunoscute la Bursă În Peste Valoarea Nominală

Titlurile de Stat pentru Donatorii de Sânge: Tranzacții Cunoscute la Bursă În Peste Valoarea Nominală

Titlurile de Stat pentru Donatorii de Sânge au dat naștere unei inovații financiare, cu tranzacții zilnice pe piața bursieră care depășesc valoarea nominală, chiar dacă numărul de investitori rămâne limitat. În emisiunea „Fidelis” din martie, atractivitatea a fost crescută prin introducerea unui bonus de dobândă de 1%, adunând 1.000 de investitori. În iulie, alți 1.300 de participanți au intrat în posesia titlurilor de stat prin donarea de sânge.

Pentru emisiunea „R2404B”, primul set de investitori-donatori, titlurile se tranzacționează acum în jur de 100,7% din valoarea nominală (sau 103,5%, cu dobânda acumulată). Cu un cupon de dobândă de 7,7%, randamentul brut pentru cei care cumpără este de 6,4%. Între 16 și 22 august, s-au înregistrat 282 de tranzacții.

În cazul emisiunii „R2408B”, care include a doua tranșă de investitori-donatori și a fost recent listată, prețul de tranzacționare se menține la 100,5% din valoarea nominală. Având un cupon de dobândă de 7,3%, randamentul brut estimat este de 6,7%, cu ajustarea pentru comisionul brokerului (0,1-0,2%). În perioada 18-22 august, au avut loc 385 de tranzacții, subliniind interesul activ pentru titluri.

Cu toate că beneficiile includ un bonus de dobândă de 1 punct procentual pentru detenție pe un an, unii investitori par să aibă o perspectivă mai scurtă. Această dinamică atrăgătoare pe piață indică un viitor promițător pentru titlurile de stat pentru donatori, chiar dacă investitorii încă rămân în număr restrâns.

Scroll to Top