Prima pagină » Aspecte esențiale in intocmirea bilanțului

Aspecte esențiale in intocmirea bilanțului

  • Elementele de activ și de pasiv din bilanțul contabil al unei firme sunt prezentate doar în expresie bănească;
  • În conformitate cu legislația în vigoare, bilanțul contabil trimestrial poate fi prezentat de la data de 15 până la data de 25 ale lunii următoare, după trimestrul gestionar, iar bilanțul contabil anual trebuie prezentat de la 24 ianuarie până la 31 martie a anului următor, după anul gestionar.
  • În bilanțul contabil al firmelor nu se reflectă modificările pe parcursul perioadei în componența activelor și pasivelor, ci starea acestora în momentul întocmirii documentului.
  • Din actul întocmit pot fi extrase foarte multe date relevante cu privire la puterea de dezvoltare a firmei, valoarea sa ori modalitățile de creștere a profitului.

În concluzie, bilanțul contabil arată tot ceea ce deține și ce datorează compania la un moment dat. Valorile din acest document se pot schimba de la o zi la alta, însă condiția principală rămâne egalitatea activului cu pasivul.

În scopul unei analize cât mai corecte asupra activității anumitor societăți, poți folosi un instrument de monitorizare prin care să ții evidența datelor financiare. Toate aceste informații te vor ajuta să-ți înțelegi mai bine propria afacere și profilul competitorilor, astfel încât să poți lua decizii de business bazate pe informații clare.

Scroll to Top