Prima pagină » Ce cadouri poți face pentru Crăciun când ai un buget limitat

Ce cadouri poți face pentru Crăciun când ai un buget limitat

Perioada sărbătorilor de iarnă este foarte provocatoare pentru cei care au un buget limitat și destul de mic. Pe lângă masa de Crăciun, care conform tradiției românești trebuie să fie cel puțin îmbelșugată, mai trebuie să faci și cadouri tuturor celor apropiați.

Perioada sărbătorilor de iarnă este foarte provocatoare pentru cei care au un buget limitat și destul de mic. Pe lângă masa de Crăciun, care conform tradiției românești trebuie să fie cel puțin îmbelșugată, mai trebuie să faci și cadouri tuturor celor apropiați. Iar atunci când suma alocată sărbătorilor este micuță, trebuie să jonglezi cu toate aceste cumpărături pentru a face față tuturor cheltuielilor. Există, însă, câteva trucuri de care te poți folosi pentru a oferi daruri inspirate chiar și atunci când ai un buget redus.

În fiecare an apare o jucărie care se regăsește pe scrisoarea pentru Moș Crăciun a fiecărui copil. Dar dacă atât de populară cel mai probabil există și o variantă generică. Fie că vorbim de păpuși, mașinuțe sau roboți, pentru toate există opțiuni mai ieftine, care uneori au și mai multe accesorii. Iar pentru a nu alerga prin oraș, poți să mergi la Jumbo, magazinul cunoscut pentru rafurile pline de jucării ieftine și diverse pentru micuți. După ce stabilești suma pe care o poți cheltui pentru cadourile copiilor, aruncă un ochi pe catalogul online Jumbo pentru a afla care sunt ofertele și reducerile pentru jucării.

Un album foto va aduce zâmbetul pe buzele apropiaților

Nu trebuie întotdeauna să cheltui mulți bani pentru a face cadouri memorabile. Dacă în acest an ești strâmtorat cu banii, poți să te orientezi spre un cadou do it yourself. Iar cel mai potrivit este un album foto. Dacă ai o imprimată color acasă, o mare parte a problemei este deja rezolvată. Iar dacă imprimanta ta nu este color, poți oricând să mergi la un roboțel care printează pozele pentru tine. Alege câteva poze reprezentative pentru relația voastră și apoi pune-le într-o oarecare ordine. Poți să presari albumul și cu citate sau povestiri, pentru a-l personaliza mai mult. Leagă-l cu carton colorat sau într-o copertă de carte, dacă ai la îndemână. Și astfel, creezi un cadou personalizat și plin de emoție pentru cei apropiați ție.

Personalizează cadourile generice

I-ai luat iubitei o eșarfă și ți se pare prea puțin? Tatălui tău voiai să îi iei mai mult decât un tricou? Colegei de birou îi vei pune în cadou doar o cană? Ei bine, acestea își vor mări valoarea dacă sunt personalizate. Iar pentru asta nu trebuie să faci un drum la o imprimerie și în consecință să cheltui bani. Poți să investești în culori acrilice pentru textile sau ceramică, să cauți un model haios pe internet pe care să-l copiezi pe cadou. Astfel, eșarfa poate avea numele mamei sau florile preferate, tricoul tatălui poate să vină cu textul „Cel mai bun tată”, iar cana colegei va avea un mesaj inspirațional. Dacă talentul tău la desen nu este exersat, poți să găsești mai cu orice stenciluri pe internet, deci nu trebuie să îți faci griji în privința asta.

Caută în debara

Cu toții avem cel puțin o cutie în debara cu cadouri pe care le-am primit în anii trecuți pe care nici nu le-am scos din cutie. Ei bine, dacă anul acesta ai o problemă financiară, atunci poți să reciclezi din cadourile pe care le-ai primit în anii trecuți. Fie că vorbim de al treilea mărunțitor pe care l-ai primit, de un blender sau de căni individuale care nu se potrivesc cu estetica locuinței tale, pe toate le poți dărui altor oameni. Trebuie doar să ții minte de la cine le-ai primit, pentru a nu le oferi aceleași persoane. De asemenea, aceasta este o practică excelentă pentru a economisi bani de sărbători pe cadouri pentru oamenii care nu sunt chiar foarte apropiați.

Este ideal ca bugetul pentru cadourile de Crăciun să fie calculat în funcție de cheltuielile pentru masa de sărbători. Astfel, nu vei avea lipsuri majore atunci când vine vorba de tradițională masă de sărbători. Și nu te speria că nu vei cumpăra destul lucruri. În definitiv, este important să oferi o experiență unică, care nu va fi ușor uitată. Iar dacă te orientezi spre produse mici, de efect, atunci vei putea să creezi atmosfera dorită. Este mai important să te simți bine, decât să cumperi foarte multe produse. Iar acest principiu se aplică tuturor cumpărăturilor de sărbători, nu numai cadourilor.

Scroll to Top