Prima pagină » Cand economia sufera, asigurarile de somaj au mare cautare

Cand economia sufera, asigurarile de somaj au mare cautare

NN Romania ofera din acesta luna o asigurare pentru pierderea locului de munca unde asiguratul are ocazia sa recupereze o parte din valoarea primelor, daca evenimentul asigurat – pierderea locului de munca – nu se produce. 

Compania s-a decis sa isi completeze portofoliul concentrat preponderent in jurul asigurarilor de viata cu o asigurare suplimentara impotriva somajului bazandu-se si pe un studiu comandat in 2021, potrivit caruia pentru 6 romani din 10 locul de munca actual reprezinta singura sursa de venit, iar numai 33% dintre respondenti spun ca se pot baza pe sprijin financiar din partea familiei sau prietenilor in caz de somaj. 

Participantii la studiu afirmau ca, daca si-ar pierde veniturile salariale, ar avea nevoie de o suma cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei lunar, timp de o perioada cuprinsa intre 4 si 8 luni, pentru a putea acoperi nevoile financiare de baza pana la gasirea unui nou loc de munca, si de aici nevoia unei asigurari impotriva pierderii locului de munca. 

Ce include noua polita

Asigurarea lansata de NN Romania se adreseaza clientilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, care isi doresc sprijin financiar in eventualitatea pierderii locului de munca, din motive independente de propriile planuri profesionale, conform conditiilor contractuale. 

Asigurarea NN impotriva pierderii locului de munca poate fi achizitionata impreuna cu un contract nou de asigurare de viata sau poate fi atasata unui contract deja existent si ofera clientilor doua niveluri de protectie, in functie de nevoile financiare ale familiei.

Astfel, clientii pot opta pentru o suma asigurata de 2.000 lei sau 4.000 de lei pe luna, de care pot beneficia imediat dupa incetarea contractului de munca pentru o perioada de maximum 12 luni, pana la gasirea unui nou loc de munca. 

Iar, daca pe parcursul asigurarii isi pastreaza locul de munca si nu este nevoie sa foloseasca beneficiile financiare acoperite, clientii primesc la finalul contractului 30% din valoarea primelor platite pentru asigurare.

Scroll to Top