Prima pagină » Diferite retrageri de numerar în credite și împrumuturi

Diferite retrageri de numerar în credite și împrumuturi

Creditul este asociat cu un cont de verificare, cu o limită convenită de fonduri disponibile. În acest cont de verificare este posibil să se retragă sau să se depună bani, astfel încât soldul acestuia să poată fi creditor sau debitor (în favoarea sau împotrivirea noastră

În împrumut, banca ne lasă o sumă, care intră în contul nostru și o avem pe deplin, totuși creditul este mai flexibil, deoarece atât furnizarea de fonduri, cât și returnarea acestora sunt la alegerea noastră.

Astfel, flux de fonduri la care trebuie să răspundă creditele și împrumuturile sunt diferite, respectiv.

Diferențe de timp între credite și împrumuturi

El creditul este de scurtă durată, în general, mai puțin de un an, cu toate acestea, împrumutul personal are de obicei o durată mai mare între 24 și 60 de plăți lunare. Desigur, în creditele ipotecare, durata poate ajunge până la treizeci sau patruzeci de ani.

Așadar, durata poate fi utilă pentru a distinge între credite și împrumuturi.

O altă diferență importantă între credite și împrumuturi este modul în care se calculează dobânda. Calculul dobânzii este diferit, astfel încât în ​​împrumut acestea sunt calculate la început și adăugate la ratele pe care le plătim. La rândul său, în cazul creditului, acestea vor fi calculate pe baza dispozițiilor de bani pe care le facem, deși trebuie remarcat, de asemenea, că în aceste operațiuni băncile ne percep sume mici pentru capitalul nedistribuit.

Dobânda în cazul creditului este de obicei mai mare decât cea a unui împrumut, dar așa cum am menționat anterior, vom plăti doar pentru suma pe care o folosim efectiv.

Scroll to Top